Tuesday, March 20, 2007

My pipes

Nu am mai scris cam de multisor pe blog. Imi cer scuze eventualilor cititori pentru acest lucru, insa nu am scris dintr-un motiv spun eu intemeiat. Nu am progresat deloc in pasiunea mea. Adica nu am invatat lucruri noi de ceva timp, m-am limitat la a doar "pufai" pipele si tutunurile stiute de mine. De vreo saptamana doua insa am dat peste http://pipaclub.3xforum.ro/ unde au inceput niste discutii interesante despre aceasta pasiunea, fumatul pipei. Asa ca m-am gandit sa mai misc si eu in acest domeniu. Iata mai jos cateva fotografii cu pipele mele, cele pe care le am in acest moment si le utilizez constant.

1. Capitol bruyere, e o pipa destul de mica cumparata din Metro cred acum 2 ani, se fumeaza destul de repede si o folosesc mai ales cand sunt in deplasare datorita dimensiunilor ok pentru buzunare.



2. Venini, o pipa daruita de un coleg de servici acum vreo 4-5 luni, am muncit la ea vreo 2 saptamani sa o repar caci predecesorul posesor fumase tigari in ea, era varza saraca, avea un filtru cu cristale desfacut in mustiuc, am reusit sa o readuc la viata si acum e foarte interesanta, imi place sa o fumez mai ales dimineata pentru ca e destul de confortabila.



3. O pipa Mount Tai, de provenienta chineza, fabricata undeva in anii '70, dar care din pacate trebuie restaurata. Cineva i-a rupt mustiucul si apoi l-a lipit cu super glue sau alt lipici periculos iar filtrul de metal s-a blocat in mustiuc distrugand si baza bolului. Am folosit-o la inceput cand am primit-o ca sa vad cum merge dar acum sta cuminte in sertar si asteapta restaurarea.




4. Pipa Big-Ben Caledonia, are aproape un an de la achizitionare, o fumez in general dimineata, e cea mai light pipa pe care o am si inca nu m-am invatat pe deplin cu ea.



5. Pipa Adsorba Bruyere, prima pipa achizitionata, are ceva ani, dar deoarece acum mustiucul se invarte in teava pipei si nu prea e comod sa stai tot timpul cu grija ca vei ramane fara bol, doar cu mustiucul atarnand singurel. Am urmat sfatul unor co-pasionati ca si mine si am incercat o varianta de marire a diametrului mustiucului, rezultatul fiind ca acesta nu se mai invarte in teava pipei dar din negru e maro acum. Inca nu am incercat sa il aduc la culoarea initiala prin polish sau alte metode, mi se pare ca arata destul de interesant si asa.