Tuesday, March 20, 2007

My pipes

Nu am mai scris cam de multisor pe blog. Imi cer scuze eventualilor cititori pentru acest lucru, insa nu am scris dintr-un motiv spun eu intemeiat. Nu am progresat deloc in pasiunea mea. Adica nu am invatat lucruri noi de ceva timp, m-am limitat la a doar "pufai" pipele si tutunurile stiute de mine. De vreo saptamana doua insa am dat peste http://pipaclub.3xforum.ro/ unde au inceput niste discutii interesante despre aceasta pasiunea, fumatul pipei. Asa ca m-am gandit sa mai misc si eu in acest domeniu. Iata mai jos cateva fotografii cu pipele mele, cele pe care le am in acest moment si le utilizez constant.

1. Capitol bruyere, e o pipa destul de mica cumparata din Metro cred acum 2 ani, se fumeaza destul de repede si o folosesc mai ales cand sunt in deplasare datorita dimensiunilor ok pentru buzunare.



2. Venini, o pipa daruita de un coleg de servici acum vreo 4-5 luni, am muncit la ea vreo 2 saptamani sa o repar caci predecesorul posesor fumase tigari in ea, era varza saraca, avea un filtru cu cristale desfacut in mustiuc, am reusit sa o readuc la viata si acum e foarte interesanta, imi place sa o fumez mai ales dimineata pentru ca e destul de confortabila.



3. O pipa Mount Tai, de provenienta chineza, fabricata undeva in anii '70, dar care din pacate trebuie restaurata. Cineva i-a rupt mustiucul si apoi l-a lipit cu super glue sau alt lipici periculos iar filtrul de metal s-a blocat in mustiuc distrugand si baza bolului. Am folosit-o la inceput cand am primit-o ca sa vad cum merge dar acum sta cuminte in sertar si asteapta restaurarea.




4. Pipa Big-Ben Caledonia, are aproape un an de la achizitionare, o fumez in general dimineata, e cea mai light pipa pe care o am si inca nu m-am invatat pe deplin cu ea.



5. Pipa Adsorba Bruyere, prima pipa achizitionata, are ceva ani, dar deoarece acum mustiucul se invarte in teava pipei si nu prea e comod sa stai tot timpul cu grija ca vei ramane fara bol, doar cu mustiucul atarnand singurel. Am urmat sfatul unor co-pasionati ca si mine si am incercat o varianta de marire a diametrului mustiucului, rezultatul fiind ca acesta nu se mai invarte in teava pipei dar din negru e maro acum. Inca nu am incercat sa il aduc la culoarea initiala prin polish sau alte metode, mi se pare ca arata destul de interesant si asa.


11 comments:

yupie 2 said...

salut, googaleam dupa fumatori de pipa, si imi pare bine ca am dat peste blogul tau. fumez si io pipa de vre-o 2 ani, am vre-o 4 pipe nu foarte grozave dar isi fac treaba. care e tutunul tau preferat.. sau tutunurile, abia de curand am gasit la noi o varietate .. notabila a mtestat destule dar nu sunt f multumit

Radu Ignatescu-Manea said...

ziua buna
ma bucur ca ai intrat pe blogul personal. nici eu nu am pipe grozave dar sunt ok ca sa ma relaxez cu ajutorul lor.

in acest moment fumez vreo 3 tutunuri, inca nu am o marca preferata, McBaren, Sunday's Fantasy sau Amphora Bourbon sunt ok dar am incercat pana acum vreo 20 de tipuri de tutun.

Unknown said...

Buna dimineata.
Si uite asa am mai dat peste un pipas roman. Ma batea gandul sa imi fac un blog similar (inainte sa dau de al tau), dar imi place ce am gasit aici.
Succes, ne mai auzim (scriem).
Radu Pol.

Incearca si Amphora Special Reserve. E destul de ok.

radu ignatescu said...

salut!
uite inca 3 linkuri catre pasionati de pipa:

www.pipaclub.ro
pipaclub.3xforum.ro
cchiriac.blogspot.com

Anonymous said...

Am onoarea si eu sunt un fumator de pipa, in speranta ca nu o sa mai fumez tigarete , pe de o parte si pe de alta parte o pipa buna cu un pahar de coniac , este o desfatare in cel mai adevarat sens . Parca si gindirea are un alt randament . Am trei pipe una din lemn de cires de prin 195o si alte doua din Grecia cu filtre din metal.Am luat din Bulgaria un tutun excelent la jumatate de pret fata de la noi .
TEO

Radu Ignatescu-Manea said...

salut Teo,
Corect, gandirea are alt randament dupa o fumata sau/ mai ales in timpul unei fumate.
personal, comand tutun impreuna cu alti pipari de pe un site din Germania, caci preturile de la noi bat...realitatea:)

Costi said...

Servus,

Da-mi si mie te rog un sfat. Sunt fost fumator de tigari, ma atrage sa fumez pipa si as vrea sa incerc. Nu prea stiu spre ce pipa sa ma orientez si ce tutun, pentru inceput. Poti te rog sa imi recomanzi ceva ?

Radu Ignatescu-Manea said...

Salut!
1. spune-mi din ce oras esti. daca esti din iasi sau apropiere, cel mai simplu e sa ne intalnim, fumezi o pipa si vezi cum este.
2. pe internet exista o multitudine de informatii organizate in forumuri chiar si in lb romana:) primul este http://pipaclub.3xforum.ro
3. pentru incepatori, eu recomand intai si intai sa fumeze o pipa de la un fumator mai vechi, sa vada daca le place sau nu, ca nu are rost sa dea 2-300 ron pe o pipa si o punga de tutun si sa nu se impace cu ea.

Unknown said...

Salut, am si eu o pipa Mount Tai exact la fel ca a ta si am cautat-o in google ( pretul ei )
Aaaa, si ar mai fi ceva ... Si pe mine ma cheama tot IGNATESCU :D ( Buc )

Anonymous said...

Salut, sunt incepator in lumea pipei, m-am fript la limba asa de tare incat m-am si lasat pentru o perioada. Inca sunt foarte interesat sa invat si sa fumez pipa, pentruca cred ca este mai sanatos decat tigara pe care o consum in numar destul de mare. Radu, eu sunt din Iasi si mi-as dori sa ne intalnim daca ai timp sa imi povestesti cate ceva despre fumatul pipei. De tutun ma ocup eu, locuiesc in DK la McBaren si Orlik acasa. gabi_trifescu@yahoo.com

Floor Lola said...

Timpul tău și-a eliberat sinele pentru sărăcie și barieră
Distanța nu este o problemă, nu te uita să-ți cunoști corpul liber pentru sărăcie, părinții tăi trăiesc în viața săracă nu înseamnă că vei trăi în viață săracă, nu te uita înapoi, este timpul tău pentru a-ți elibera sinele pentru sărăcie
(1) dacă vrei bani instantanee
(2) dacă îți dorești înapoi fosta iubită sau iubitul tău
(3) dacă doriți puterea de a conduce ministerul
(4) dacă doriți să câștigați numărul loto sau pariați 9ja
(5) dacă vrei să fii bogat fără sacrificiu de sânge uman
(6) dacă vrei să-ți controlezi soțul sau soția
(6) dacă doriți limba de comandă
(7) dacă doriți să fiți membru al continuității
(8) dacă sunteți în căutarea unui copil, soț, soție sau soluție la problema dvs.
(9) dacă doriți ca afacerea dvs. să se mute ca și cum cunoașteți alții,
(10) puterea de a câștiga cazul
(11) puterea unui post înalt în biroul sau locul de muncă
(12) dacă vrei farmec
(13) dacă vrei o putere spirituală de a controla oamenii
(14) dacă doriți un loc de muncă
(15) dacă nu aveți soluție în străinătate, contactați acum baba pe e-mail: Ededetemple@gmail.com SAU whtasapp +38972751056 înainte ca ora să fie prea târziu ...