Saturday, August 04, 2007

O noua achizitie

In luna mai a acestui an am ajuns in mirificul si inegalabilul Istanbul.

Am stat acolo 3 zile, timp in care, am ajuns si in Marele Bazar. Va sfatuiesc, daca aveti timp de pierdut, sa mergeti in acest loc. Are un farme aparte, pot sa cumperi/vezi o gramada de lucruri, de cele mai multe ori iei plasa pentru ca, daca nu stii sa te targuiesti, platesti primul pret cerut de comercianti, care e de obicei cam de 4-5 ori mai mare decat pretul obisnuit.

Telul meu in acea zi de Grand Bazaar a fost achizitionarea unei pipe merschaum. Turcia este una din putinele tari producatoare de acest gen de pipe din spuma de mare. Dupa 3 ore de haladuit prin bazar, am gasit aceasta pipa:

O alta poza in detaliu a bolului:
. Trebuie sa precizez ca pipele ce le-am gasit in bazar au fiecare cate un defect mai mare sau mai mic, nu au nici un producator vizibil, un brand sau un marcaj ceva, sunt no-name.


Pe aceasta am platit in circa 120 RON, un pret bun avand in vedere calitatii spumei de mare.
Bineinteles ca am inceput sa o fumez imediat, cu Mac Baren Original Choice, o alegere buna.
Primele impresii: pipa nu se infierbanta asa cum fac cele din briar, are o ardere putin diferita, e foarte usoara si da senzatia ca raceste bine fumul. E cea mai buna pipa a mea de pana acum, insa necesita multa atentie, uneori fire de tutun intra in acele mici modele de pe exteriorul bolului si trebuie sa o curat cu grija, dupa vreo 10 pipe a inceput procesul de ingalbenire.
In seara aceasta vreau sa incerc in ea Thomas Ranford Dunday's Fantasy, un alt tutun care imi place si care si WAF destul de ridicat.

1 comment:

rast said...

Nu dupa nume te cunosc, dupa pasiunea pentru pipe!