Thursday, April 01, 2010

Substitut est european pentru filtrul "cu" carbon activ

Acum 2 zile am dat pe youtube peste un pipar din Lituania, Zubris.
Piparul are niste tips&tricks super interesante, asa ca, inainte sa le recomand mai departe, am zis sa le incerc si eu.

Primul sfat incercat pe propria piele este urmatorul: in loc de filtru de carbon activ in pipa puteti utiliza orez. Piparul lituanian spune ca orezul are proprietatea ca poate absorbi de doua ori mai multa umiditate decat carbonul activ, care inceteaza sa isi mai faca treaba atunci cand umiditatea trece de 80%.

Da, ati citit bine, am utilizat orez cumparat din hypermarket.
Personal, nu mai folosesc filtre de multisor, dar cum am hipersalivatie, de multe ori, grabind fumarea, ajunge sarmana pipa sa "forfoteasca" iar uneori mai trag cate un gat de lichid maroniu extraordinar la gust (saliva +nicotina+gudron si alte chestii parfumate).
Iata cum am procedat: am introdus cateva boabe de orez (cam 10-15) in bol inainte de a pune tutunul. Orezul se poate pune si in spatiul unde se introduce de obicei filtrul, dar nu am incercat si am dubii ca orezul nu va fi aspirat in mustiuc producand senzatii tari.
Apoi am pus tutunul si hai la fumat. Pipa a mers ca unsa, fumul a fost uscat, saliva nu a mai bolborosit. Pipa utilizata a fost o Adsorba half-bent, una din preferatele mele.
Ca sa fiu sigur de rezultatele mele, am mai facut o pipa si am incercat din nou solutia cu orezul in bol. De data aceasta, am ales o pipa dificila la fumat, o full-bent cu mustiucul scurt, aceasta din imagine:
Am introdus orezul, tutunul si hai la fumat. A, am uitat sa spun ca in ambele cazuri am ales un tutun ciudat, pe care inca nu l-am inteles, Poeschl Exclusiv Royal, tutun interesant, cu o aroma nedefinita, un mix de Virginii, Burley si ceva Oriental, dar care nu se prea simte.

Rezultatul: umiditatea a ramas constanta pe tot parcursul fumatei, doar la ultimele fumuri am simtit gustul amar cu care ma obisnuisem. Dupa ce pipa s-a terminat, am facut cateva poze la ce a ramas in bol:

Judecati si voi, eu unul de acum incolo bag orez la greu:) face bine la gust...